Gröna Lund

Ännu en mysig dag. Vi började med stan och NK. Sen åt vi lunch på fridays.

Efter det mötte vi upp familjen Elvingsson på Grönan. Verkligen helt perfekt dag att vara där. Lite folk och lagom varmt. Behövde knappt stå i kö någon gång. 

Efter tog vi en promenad in till stan. Jemsie och Edith sprang och hade det jättekul. 

Nu är man ju dock helt slut i kroppen. Så långt har jag inte gått på länge och det känns i kroppen. Nu blir det snart läggdax och i morgon ska vi möta upp mamma, Per och hela familjen Lindén för en båttur ut till lisens konfirmation. Mysigt och tanken slår mig hur fort livet går. Att lilla Lisen nu ska konfirmera sig. Helt otroligt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Stockholm

Äntligen är vi i Sthlm och det känns så himla fint.

Jag älskar verkligen denna stad.

Bilresan gick som alltid helt fantastiskt. Edith och Betty sov upp till Norrköping och där åt vi. Sen kollade dem på i pad upp till Södertälje.

Idag när vi kom upp så gick vi ner till Kungsträdgården och hängde där rätt länge. 

(null)

(null)

(null)

Sen gick vi runt och strosade och shoppade. Sjukt varmt dock. Idag har det nog varit 30 grader. 

(null)

(null)

(null)

Ikväll har vi ätit på taverno brillo.

(null)

Nu är det läggdax. Vi är så sjukt trötta. I morgon blir det grönan blandannat. 


Midsommarhelg

En härlig helg har passerat med betydligt bättre väder än väntat. 

På midsommarafton begav vi oss upp till norra Öland. Där blev det mat, dans kring TVÅ midsommarstänger, lekar och bad.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Kolla in den ståtliga kvinnan ovan. Herregud man tror ju inte att man är en sådan tjockis tills man ser bilder på sig själv!

Jaja midsommarafton var jättemysig och rolig!

På midsommardagen hängde jag i Klinta tillsammans med Evelina på dagen. Var inne i Borgholm en sväng och det var SÅ mycket folk. Helt otroligt. Många sverigetröjor och dem flesta laddade för matchen Sverige-Tyskland. På eftermiddagen läste jag bok i solen och hade det bara allmänt skönt.

(null)

(null)

Idag kom Thomas och barnen hem. Vi tog en cykeltur till Köpingsvik och åt lunch på resturang Rio Strandbaden. Väldigt gott!

Sen åkte jag och Thomas in till Borgholm en sväng och gick en minipromenad med betoning på mini...tyvärr. Jag får så ont nu när jag går. Helt sjukt. Måste vara foglossning. Men nu är det bara 70 dagar kvar! Tjoho!

(null)

Nu blir det jobb tre dagar och sen åker vi till Sthlm! Ska bli himla kul. Vi ska på lisens konfirmation ute i skärgården och sen ska vi på gröna Lund.

Och efter det har jag semester! 


Sista tiden

Sista tiden har vi sysslat med att göra jordgubbssylt, flädersaft, bakat bröd, kakor och egengjord glass. Jag vet. Värsta rycket.

(null)

(null)

(null)

Sen har vi varit med mormor och Per på
Krusentjernska trädgården. Alltid lika mysigt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

I helgen har vi fixat mycket i huset. Thomas har satt upp Ediths skrivbord och jag har plockat upp alla hennes saker så nu fattas bara en bänk där alla maileg-saker ska vara och ett klädskåp.

(null)

(null)

(null)

Och sen fick Thomas även upp stringhyllan i vardagsrummet så idag har han packat upp massor av flyttlådor medan jag varit med barnen i rinkabyholm.

(null)

Och i morgon kommer äntligen elektrikern.... förhoppningsvis... man vet ju aldrig riktigt med dessa hantverkare.

Så idag har jag och kidsen först hängt hos våra gamla grannar.

(null)

Himla trevligt.

Och sen var vi hos Marika, Martin, Vanessa och Isabelle. 

(null)

(null)

(null)

Där badades det, hoppades studsmatta och kördes bil. Det såg så himla roligt ut när dem åkte runt där i trädgården. Betty och Vanessa är verkligen två små filurer.

Nu läggdax. Bettan är fortfarande vaken. Så härligt detta med sommar och barn som vägrar somna för att det fortfarande är ljust! 


Sommar sommar sommar!

Helt underbart med denna sommarvärme ju! 

I fredags åkte Bettan och Thomas upp till norra Öland medan jag och Edith hämtade upp celina och Isabelle och sen var vi på Leos lekland vilket var Ediths födelsedagsönskan plus att få köpa en slush.

(null)

(null)

(null)

Efter åkte vi till Öland och hade spa jag och eddis. 

(null)

(null)

På lördagen hade Miranda kalas i lindös gympasal. Fina kalastjejer!

(null)

(null)

Sen följde Edith med Andrea, Alba och Elvira upp till Klinta till Thomas och Betty medan jag åkte till kalmarhuset och hängde. Helt själv!

På kvällen mötte jag upp Anna och Sara på larmtorget. Mysig sommarkväll.

Åkte tillbaka till Öland sen sent på kvällen och det var så hiiiimla fint. Kändes så otroligt somrigt och härligt. Hade taket på bilen öppet och det blåste ljumma vindar. Så otroligt härligt .

(null)

(null)

Idag har det badats för fullt både i poolen och i havet. Ätits glass och Bettan har börjat skörda ärtorna som odlats. Så härligt när barnen kan gå och äta direkt från landet.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Måste även visa lite fina magbilder. Edith och Betty har tjatat så om att få måla på magen. Så tillslut fick dem det en kväll. Och Edith outfit på andra bilden måste också få vara med! SÅ SNYGG!

(null)

(null)

(null)

På nationaldagen var svärföräldrarna här. Ann, jag och barnen åkte till en gård i närheten där vi köpte ägg och lamm, tittade på djuren och så fanns en gammal lekplats med en jättehög gunga. Den var härlig att gunga på.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen grillade vi lamm på kvällen och firade nationaldag med öländska jordgubbar och glass.

Ja det var det hela!

Tack och hej!


Edith 5 år

(null)

(null)

Idag firade vi Edith med frukost på sängen och paket.

Efter förskolan sen åt vi räkor och melontårta och hade det mysigt.

FEM ÅR!

Det känns så stort och man undrar liksom vart tiden tagit vägen? Att det var fem år sedan som du föddes. Känns som igår. 

Detta året har hänt så mycket. Du har både lärt dig simma och cykla. Bokstäverna kan du nästan och du börjar lära dig  lite matematik. 

Du är en liten drömmare och går ofta i din egna lilla värld. Inte så likt mig om man säger så. Du funderar på mycket och frågorna är många. Du snappar upp saker i samtal och på tv som man är lite ovan vid. Öronen är stora,

Mycket tankar finns det också kring döden och sjukdomar. Du pratar ofta om morfar och varför han dog. 

Sen kan du spexa och leka pajas. Massor av humor har du och är en liten teaterapa emellanåt. Sjunga och dansa är du proffs på. Du kan hela texten på shuffla och din absoluta idol är Samir. Allt jämförs med honom. Det kan låta: "mamma, är pappa lika stark som Samir?"

Du bryter ihop ganska lätt när saker inte går din väg. Som att lära sig cykla eller åka skidor. Många bryt blev det innan det satt. Dåligt tålamod skulle jag nog kalla det.

Måla. Just det. Måla och rita tycker du är väldigt kul och jag tycker verkligen du är duktig på det. 

Du är en väldigt snäll storasyster. Du är omtänksam. Betty får nästan alltid låna dina saker och du vill att det ska vara rättvist. Ibland ser jag hur du kramar om henne på ett sådant älskvärt sätt.

Ja det finns massor att skriva om dig. 

Men sammanfattningsvis så är du en fantastisk tjej på alla sätt och vis och jag älskar dig precis som du är.

Puss!

Vilken helg!

Alltså vädret nu. 

Runt 27-28 grader VARJE dag. Helt sjukt.

Det blev ett riktigt somrigt 5 års kalas i helgen med grill och poolbad. Hur härligt som helst.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Och Edith fick en ny fin cykel! Och med egna erfarenheter som lillasyster så vet man ju att den gamla cykeln går till nästkommande i rätt nedstigande led. Så därför fick ju även Bettan en ny cykel och blev minst lika glad.

(null)

Annars i helgen har vi varit ute mest hela tiden. Badat, solat och fixat i trädgården. Alltså odling. Det är min nya hobby. Så himla kul. Jag har sått tomater, gurka, potatis, lök, rabarber, rädisor och ärtor. Ser med spänning fram emot hur allt ska växa.

(null)

Och denna bild nedan var från ett så härligt tillfälle när Betty och jag låg i skuggan och vilade. En styck tre åring och en mage där det ligger en liten nollåring.

(null)

Edith och Betty tycker det ska bli så kul med en lillasyster och magen är det ständigt prat om.

(null)

(null)

(null)

Sen har vi även sprungit kalvinknatet ju!

Men nu laddas det för födelsedag i morgon. 

Herregud!!!! Edith fyller FEM år! Vart tar tiden vägen? Hon är så stor nu.

Fina älskade tjej. Idag för exakt fem år sedan låg jag på BB med nålar i huvudet och skällde på barnmorskorna så Thomas skämdes. Inte visste jag att det var DU som skulle komma. Du fina, kloka, härliga tjej som är världens snällaste storasyster.

Och grattis till pappa. Fäller alltid en tår denna dag. Du försvann men samtidigt föddes ett nytt liv och en del av dig finns kvar. 


RSS 2.0