Lovet fortsätter

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
I torsdags hade jag en dag för mig själv medan Thomas var med barnen, Kalle & Lill i badhuset igen. Det var SÅ skönt. Jag gick nog säkert en timma inne i Borgholms bokhandel. Världens mysigaste butik. Köpte pyssel till barnen och böcker till mig själv plus ett tusenbitars pussel som jag ska lägga i sommar när jag ska gå här på Öland, lugn och harmonisk med några glas vin innanför västen. Nädå skämt och sido men när jag var yngre pusslade jag väldigt mycket vilket var väldigt avkopplande och skönt så jag ska nog återuppta det.

Sen kom alla hem en stund och Lill och Edith lekte hur bra som helst inne på rummet medan Betty sov en stund i mitt knä. På kvällen gjorde jag lasagne. Det är det bästa med semester. Att man kan laga massa god mat!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår åkte jag och Edith tillbaka till stan, medan Betty fick följa med farmor och farfar upp till borra Öland.

På dagen kom Ediths kompis Celine (som bor i närheten) på lek med sin mamma och på kvällen kom Alice som sov över själv för allra första gången. Tjejerna bakade kladdkaka, spelade spel, badade och lekte och hade det jätte kul. Så himla mysigt.

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Idag har Emma, Martin, Ludde & Måns varit här och grillat korv.

Sen har vi bastat och badat hela familjen. Jätte mysigt och skönt.

I morgon bär det av till familjen Schulze på nyårsfest. Kommer bli kul!

Mysiga dagar

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår var jag, Edith, Betty, Svante, Marika, Sahar, Celina & Alina på "Pippi firar jul". Jätte mysig föreställning med mycket musik och allsång. Efteråt var vi på baronen och åt på Mc Donalds. När vi kom hem hade Thomas lagat Texas chili och Bettan och jag tog ett bad. Så otroligt skönt och jag somnade klockan nio när jag nattade henne. 

Idag har vi varit i badhuset med Jenny, Lisen, Inez och Svante. Också väldigt skönt. Barnen badade hur länge som helst och så åt vi lunch där. Borgholm badhus är verkligen mysigt. 

Efteråt gick vi på "stan" en sväng. Jag köpte två tröjor på rean. Sen handlade vi mat och ikväll har Thomas lagat risotto. Sen har vi haft hinderbana och disco. Nu sover Betty och jag och Eddan kollar på sällskapsresan. 

Alltså det är SÅ skönt med ledighet. Jag njuter varje sekund.

Minijul

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På lördagen hade vi minijul på Killingeholm hos svärföräldrarna tillsammans med Jenny, Peter, Evelina, Wille och Minnea. 

Där blev det julbord OCH gröt! (Var så SJUKT mätt) och paketöppning! 
Nu får det dröja med julbord känner jag. Detta år har jag ätit FEM. I morgon ska Thomas laga Texas chili. Vääääälidgt gott med något annat :-)


JUL

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hade en fantastiskt mysig och lugn (?!) jul. Allt bara flöt på. Väldigt skönt. Började med att Edith sjöng med sin kör i kyrkan klockan elva. Jättefint. Sen blev det dans kring gran och tomten kom med godis. 

Sen gjorde vi exakt det som två miljarder andra människor gör vid jul. Vi drack glögg, åt julbord och tittade på Kalle. 

Sen kom ju tomten (Per). Betty gick på det stenhårt och kramade honom länge och mycket. Edith däremot var skeptisk. Hon sa flera gånger "det där är inte tomten, det är ju Per!" (Trots en väldans inlevelse och finlandssvensk brytning från hans sida). Jag försökte dumförklara henne lite och sa att "det fattar du väl att det inte är Per!" Hon gick på det lite men fick tillslut medhåll att tomten kanske ändå var lite lik Per.

Massa fina julklappar delades ut. Barnen fick, lego, lera, dockor, nattlinnen, spel osv osv. Jag och Thomas fick handdukar, skiva, presentkort och jag hade köpt biljetter till Lars Winnerbäck i sommar. Kommer bli SÅ kul.

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag har vi varit på middag hos moster Lena & Per. Verkligen jättekul. Så fint att ha den traditionen så det verkligen blir av att man ses och barnen lekte nonstop hela kvällen. Hur bra som helst. Vi var totalt nio barn och tretton vuxna. Så himla fint av dem att fixa mat och allt till alla. 

Nu har vi hamnat på Öland i några dagar. I morgons ska vi på "Pippi firar jul". Det blir kul!Julgodis

Vi har ju gjort julgodis och Edith och Betty var fantastiskt duktiga. Inte ETT enda bråk och DET hör inte till vanligheten om man säger så. 

Här kommer bilder från årets julbak

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Mammig

(null)

Alltså Betty har alltid varit väldigt mammig och jag ska inte sticka under stolen med att det varit lite mysigt och bekräftande. Jag har ett ganska stort närhetsbehov vilket hon också har och det har ju varit jätte gosigt.

Men nu sista tiden har det dock eskalerat och faktiskt blivit ett problem. Jag känner mig på riktigt helt kvävd och som att jag är helt livegen. Får nästan panikkänslor. Hon är konstant där jag är. Hon vill att jag ska bära henne jämt och när jag nu satt stopp för detta så går hon och drar i min tröja vart jag än går. Står jag still så kramar hon om mitt ben. Hon ska helst ligga PÅ mig när hon sover och kan inte göra någonting själv. Jag får inte en sekund för mig själv när vi är hemma tillsamman vilket gör mig så fruktansvärt frustrerad och arg. Hon går inte en meter från mig och vad jag än gör så är hon på mig och klättrar. Jag får panik!

Sen kommer ju naturligtvis alltid det där samvete efter man blivit arg när man vet att det enda hon vill är att vara nära, men jag känner verkligen att nu har det gått för långt och jag måste sätta stopp för detta både för hennes skull och min. Hon måste klippa navelsträngen och bli LITE självständig.  

Jag ville inget särkilt med detta inlägg mer än att bara få skriva av mig min frustration förtillfället. 

Betty jag älskar dig gränslöst men nu är du lite tooooo much. 

Tiden går så fort

Herregud tiden bara rusar iväg såhär i juletid. Den har kantats av diverse julaktiviteter såsom julbord med Thomas jobb på villa solbacka. Fantastiskt trevlig och rolig kväll som började med spa och slutade på krögers.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen har det ju gåtts lucia i omgångar också. Edith och Betty hade luciatåg på morgonen samtidigt så vi fick dela upp oss. Jag, mamma och Pär var och kollade på Betty (som för övrigt hängde hos mormor hela tåget) medan Thomas var på Ediths. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På kvällen hade Ediths kör luciatåg i domkyrkan. Det var SÅ himla fint. Jag blev lite rörd. Vi var där hela familjen och sen mamma, Per, Cade, farmor och farfar. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen har vi hängt på julbord med mitt jobb på stufvenäs. Också väldigt kul och vi är ett så himla roligt gäng nu. 

(null)

(null)

(null)

Och på söndagen var vi på julfest hos Johanna och Daniel. Massor av folk och god fika. Dem hade dukat långbord i Ebbe och ossians rum till alla barn. Det var väldigt gulligt.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
På kvällen klädde vi sedan granen 

(null)

Nu jobbar jag bara två dagar till och sen tar vi jullov. Så himla skönt. Vi ska bara "jula" oss. Ska försöka göra lite julgodis med barnen och fixa sista julklapparn. Herregud så skönt det ska bli.
Tack och hej. 

Andra juligheter

(null)

Andra juligheter som inträffat är att nu har JAG (?!) och barnen varsin kalender vi öppnar varje morgon. Barnens kalender är full med smycken, klistermärken, suddgummin och annat krimskrams och min med massor av krämer från decleor. Väldigt trevligt. 
(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

Sen har vi varit med Marika och Martin och alla barn på julmarknad på slottet. Väldigt mysigt och kallt. 

(null)

(null)

Hängt på Ikea med Fam Palm/Holmberg och firat 1:a advent. Väldigt trevligt. Vi köpte skrivbord till Bettys rum blandannat. 
(null)

Och pyntat rent allmänt. Blandannat vår ytterdörr.

(null)
 
Och tänt adventsljus (naturligtvis) och ätit julfrukost.

Vi tänkte krama ur så mycket jul det bara går och det har ju börjat fantastiskt bra.

Pepparkakshus

(null)

(null)

(null)

(null)

I söndags bakade vi pepparkakshus. Edith och Betty tyckte det var SÅ kul och var verkligen jätte duktiga. Dem fick fritt spelrum på varsin sida och dem höll på jätte länge.

Visst en och annan godisbit slank väl ner i munnen, men annars tycker jag dem skötte sig utomordentligt bra. 

När jag sedan frågade Edith vilket hus som var snyggast. Vårat eller det som var på bilden på kartongen fick jag ett självklart: "VÅRAT SÅÅÅÅKLART!" Och jag kan inte annat än att håll med. 

Och såhär blev det färdiga resultatet:

(null)RSS 2.0