Halloween

Vi har haft halloween firande gånger två idag. Först kom Hanna, Calle och Gustaf och åt "maskar och fingrar" och sen kom Johanna, Ebbe och Ossian och fikade spökbananer blandannat.

Nu väntar höstlov för barnen. Jag och Thomas turas om att vara lediga i veckan. Vi ska försöka hitta på lite roliga saker med kidzen.


Sol!

Denna dag började såhär! Med en stor sol som lyste in i sovrummet. Fantastiskt! Det är så fint också nu när löven börjar falla och man ser det klarblåa vattnet (dagar som denna) utanför alla fönster.

Sen har vi hängt på stan hela dagen med Marre, Sahar, Celina och Alina. Verkligen jätte härligt. Vi åt lunch ihop på krögers och gick en sväng på matmarknaden. Det märktes att tjejerna hade längtat efter varandra. Dem lekte massor och hade superkul.

Vädret har varit helt underbart!


Plötsligt händer det

Edith har ju tidigare "städat" sitt rum genom att lägga typ ALLT i en stor hög.

Så idag när hon helt spontant sa "mamma jag ska bara städa rummet" och stängde dörren så tänkte jag naturligtvis att det inte skulle se så väldigt städat när hon var klar om man uttrycker sig milt.

På riktigt fick jag en smärre chock när jag öppnade dörren.

Alla saker var sorterade och låg helt perfekt i rummet. Hon hade lagt alla djuren i plastkorgen, allt lego i boxen, alla gosedjur i korgen osv. Helt sjukt.

Jag tackar mig själv för detta. Barn gör som man gör inte som man säger och jag är en jävel på att sortera. Så tack till
mig själv säger jag helt sonika.

Sen har vi äntligen ramat in Bettys tavla som hon fick när hon fyllde ett. Jag tänker mig att barnen ska få med sig dessa när dem flyttar hemifrån sen, men tills dess ska dem hänga i sovrummet. Tänk va! Att dessa två är våra och att det är exakt den storleken dem var när dem äntrade detta jordeliv för första gången. Fint att titta på.

Och när pappa kommer hem bjuds det på fika i sängen. Det är sen gammalt.


Hemmahelg

Mycket av denna vy i helgen. Så himla skönt det är att bara vara hemma.

Vi har i vanlig ordning fixat hemma. Satt upp krokar och köpt sängbord till Ediths rum, varit på Ikea, köpt hyllor och ätit lunch också detta något av vårt "favorit"-helg-nöje.

Sen har vi roat oss med ansiktsmålning på Åhléns (Edith blev en panda medan Betty fick nöja sig med att sova i vagnen), provat halloween outfits och handlat lördagsgodis på Tokiga Ture. Sen har Thomas lagat gryta och vi har gosat in oss här hemma i höstrusket med vin och premiären av "Så mycket bättre"

En alldeles förträfflig helg med andra ord.

Och ikväll har det åskat. Jag och barnen har suttit i Ediths säng och tittat på blixtrarna. Edith är så fin. Hon har oroats sig över morfar som har ett hus uppe i himlen. Hur han har det när det åskar så. Då svarade jag att det var han som gjorde att det åskade och så sa vi att om vi ropar på morfar så kanske det blixtrar. Så vi ropade och precis då kom en blixt. Himla fint!


Alltså gulleplutt!

Denna lilla. Vår lilla solstråle!


Höstfint

I veckan har det blivit mycket jobb. Sen har mamma och jag varit på aw och jag har hängt på stan!

I helgen har Hanna och Gustaf varit här på playdate. Sen kom Anna, Andrea och barnen och kusin Evelina. Himla trevligt.

Idag har kusin Minnea varit här med farmor och farfar. Edith och hon har lekt massor och vi har fixat i sovrummet!

Nu blir det ett glas vin framför brasan. Väldigt väldigt skönt!


Kloka ord

Och idag var det åtta år sen.


Österlen

I helgen har Thomas och jag varit i Österlen. Himla trevligt och det är ju SÅ fint. Vi var i Kivik och i Simrishamn igår. Bodde på Maritim och åt fantastisk god mat på deras resturang "En gaffel kort". Gick och la oss klockan tio och sov som en stock hela natten. Fantastiskt skönt.

Idag åkte vi ner til Malmö och var bl.a. på Illva och Svenska hem. Sen åkte vi till Lund vilket var en himla mysig stad. Vi åt bullar på "S:t Jakobs stenugnsbageri". Ett ställe som Thomas håsat upp en aning. Det var dock fantastiskt mysigt.

Nu är vi hemma igen hos dem små liven. Känns fint att det är lika skönt att få komma hem igen som att åka bort. Sunt på nått sätt.

Vad vore man egentligen utan sina barn? Ingenting. Största kärleken av allt.

Godnatt!


Lyckans minut

I veckan har jag gråtit.

Massor när Marie Göransson läste lyckans minut på cancergalan som gick på tv. Jag kan inte fatta hur dessa barn orkar, men dem har ju inget val. Största hjältarna alla kategorier.

Sen blev det sentimentalt av denna konversation i bilen efter dagis:

Edith sitter tyst och tittar ut genom rutan.
Jag: vad tänker du på Edith?
Edith: På morfar (glatt)
Jag: okej vad tänker du då?
Edith: att jag vill hälsa på morfar i himlen (glatt)!
Jag (tänker inom mig): det kommer du aldrig kunna göra....aldrig.....någonsin.

Ja som sagt veckans ledsna

Veckans roliga är att jag och mamma varit ute och ätit. Det var storm när jag cyklade hem så jag fick leda cykeln.

Det har varit kul på jobbet. Mycket att göra men kul.

Vi har bakat

Och så kom grannarna upp med inflyttningspresent. Väldigt snällt.

Och idag har vi varit hos mamma och ätit och ikväll har vi fixat sängarna i Edith och Bettys rum. Så himla gosigt tyckte framförallt Edith som kröp ner direkt.


Helgen

Helgen har varit en riktig hemmafixarhelg. Vi har varit på Ikea och Plantagen. Köpt två delar till soffan bland annat och kryddväxter som planterats i köket.

Sen blir det ju en jäkla massa ätande. Frukost, lunch, middag och mellanmål. Det är stor skillnad på vårt matkonto nu när barnen äter både frukost och lunch på dagis och det är SÅ skönt att slippa fixa varje dag. Då blir det lite extra mysigt att äta ihop på helgen.

Sen var Selma, Sandra och Meja här igår kväll, min syster tittade förbi en snabbis idag och sen har vi hängt hos Ebbe och Ossian.

OCH det är söndag OCH det känns kul att åka till jobbet i morgon!


RSS 2.0