Sista tiden

(null)

(null)

(null)

Har Lena, Per och Olivia varit här och hälsat på. Så himla trevligt att sitta och prata med mamma och Lena om massa gamla minnen. Sånt uppskattar jag verkligen NU. För några år sedan tyckte jag sånt var sååå tråkigt. Saker och ting förändras (man blir gammal).

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På fredagen hängde vi med Johanna plus barn på öppna förskolan i Smedby. Där kommer vi nog hänga en del om man säger så. Väldigt bra och trevligt ställe. 

Efteråt åkte vi till till rinkabyholm och åt lunch och barnen spelade spel och lekte. 

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Igår var vi hemma hos Emma och Martin. Grillade korv och fikade och på kvällen hade vi mys framför brasan. 

(null)

(null)

Idag har vi fixat i tvättstugan. Titta vad fint! Ännu ett steg mot att BLI en elvabarnsfamilj. Nädå skämt, men det ska på en bänskiva och sen ska jag köpa lite tyg och grejer att sätta upp. Blev nöjd iaf.

Jag och barnen var länge hos mamma medan Thomas höll på. Per hade köpt en trollerilåda som var väldigt uppskattad! 

I morgon blir det öppna förskolan igen och sen har jag lovat Eddis att vi ska äta på Mc Donalds. 

Vardag

Det blir mycket vardag nu. Orkar inte med några större utsvävningar utan känner mest att vi måste landa i allt nytt som familj. 

Det går upp och ner med att få ihop allt. Maja har varit ganska gnällig och sovit dåligt men nu sista dagarna känns det bättre. Som att amningen kommit igång ordentligt och att magen också börjar fungera som den ska.

Hon är fortfarande inte uppe i sin födelsevikt men sist (måndags) vägde hon 3800 och hon vägde ju 3830 så nästan nu. Hon är precis som Betty var. Lite långsam i starten.

I måndags var jag då hemma själv en hel dag med alla tre. Det gick bra men jag var helt jäkla slut på kvällen.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Annika var här med barnen vilket var skönt. Edith och Alice och Ellen och Betty leker så bra och det känns så skönt. Vi gick till bibblan en sväng också. 

Igår var jag med Betty på hennes dans för första gången. Det kändes väldigt skönt att få röra på sig lite. Känner knappt ingenting längre från snittet, men vågar ändå inte riktigt än börja träna. 

(null)

Edith och Betty introducerar Maja till i paden.
Känns ju väldigt fint och bra ;-)

(null)

Idag träffade jag Marika och Sara på lunch. Väldigt trrrrevligt!

(null)

I morse lämnade jag barnen på förskolan för första gången själv. Det gick bra. Dem fick äta frukost framför tv:n så allt var frid och fröjd. Den som är uppmärksam kan se att vi har en väldigt fin tv bänk!

(null)

(null)

Det blir mycket lerbakning, pärlande och målande. Tur man har barn som gillar att pyssla.


Helgen

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I fredags hängde vi på lekparken i stan med Jenny, Svante och Inez.

På kvällen åt vi middag på Pinchos och sen var vi hemma hos oss en stund. 

(null)

(null)

(null)

På lördagen åkte vi till Öland. Gjorde extremt roliga saker som att städa ut kylen, klippa gräset och packa och ta med hem till stan en massa saker. Känns lite vemodigt. Denna sommaren har verkligen varit den bästa på länge. 

(null)

På kvällen åkte vi till Sandbergen till Jenny & Magnus på middag. Där började Majas gnäll som sedan hållt i sig under hela denna dag. 

Otroligt tröttsamt. Förutom att en av oss (jag och Thomas) fått gå med maja så har vi hunnit med att handla, klippa gräs, skjutsa Edith på kalas, köpa glass, städa, tvätta, spela spel, läsa bok och laga mat. Inte så stora utsvävningar om man säger så.

Bävar lite för morgondagen då jag ska vara hemma med tre kids själv och ber till gud att Majsan kommer ha en bättre dag en dagens. 

KÄR

(null)

(null)

(null)

(null)

Haft en helt gudomlig natt i natt.

Maja somnade klockan 21 i sin spjälsäng. Klockan 02 vaknade hon och fick mat. La sen tillbaka henne i spälsängen där hon sedan sov till klockan 05 då hon åt igen och sen lyfte jag över henne till mig och Betty och sen sov vi till sju.

Känner mig som en ny människa. Alltså sömn. Det är ALLT just nu. Förra natten sov jag två timmar totalt. Var som en zombie dagen efter.

Idag har hon varit så gosig hela dagen och jag känner mig nästan kär (en hög dos amningshormoner kan nog bidra till den känslan också). Det är så speciellt med alla dem där bebisljuden och det där minspelet som växlar på 5 sekunder mellan ledsen, arg och glad. Blev lite ledsen också när jag insåg att alla små små kläder används nu för sista gången. Fällde en tår och trodde faktiskt ALDRIG jag skulle känna så. Tillochmed dök tanken upp att det kanske ändå blir en till. Men LUGN den försvann fort och det blir det naturligtvis inte. Måste sörja lite bara.
(null)

(null)

(null)

Igår var Maja på sin första fika. Med sin BFF som ännu inte har nått namn. Dem verkade trivas. Var lite slöa dock.

(null)

Och idag fick hon träffa Anna för första gången. Ganska slö då med.

Idag är första kvällen jag ensam ska lägga ALLA våra barn. Det blir livat. Tur mamma kommer hit och hjälper till.30 aug 2018

(null)

Så var det äntligen dax. Att får träffa vår lilla tjej. Bilden ovan är tagen på morgonen samma dag som hon kom. Ganska trött på den där magen och all foglossning.

(null)

(null)

(null)

Måste säga att kejsarsnitt var en väldigt fin upplevelse. Blev väldigt känslofyllt då man var så klar i huvudet hela tiden. Har inte gråtit vid tidigare förlossningar, men denna gången blev det tårar då det också var så mycket spänningar som släppte. 

Själva ingreppet gick bra. Det som var jobbigt var epiduralen. Läkaren fick göra om den tre gånger och det gjorde så sjukt ont. Han sa att det berodde på att jag var så trång mellan mina ryggkotor. 

Direkt efter snittet så fick Thomas gå iväg
med "Maja" och klippa navelsträngen. Oj vad hon skrek. Läkaren sa att det var rekord (stackars lilla plutten som låg där inne i magen lugnt och skönt och sen bara pang bom bli uttagen i ett kallt rum med massor av starka lampor)

Så fort navelsträngen var klippt så stod Thomas med henne hos mig medan dem sydde och sedan fick hon ligga hos mig på uppvaket.

Jag återfick känseln ganska snabbt så efter det fick vi komma upp till bb. Hade inte jätteont faktiskt. 

(null)

(null)

(null)

Hade förväntat mig det värsta med snitt just med värk och sånt efter, men det har inte varit farligt. Nu såhär 10 dagar efter känner jag knappt någonting av såret och det är helt underbart att kunna ligga och sitta hur jag vill. 

(null)

(null)

Edith och Betty kom och hälsade på senare på torsdagen med farmor och farfar. Det var så gulligt. Edith var lite blyg och Betty hon hade längtat så efter sin mamma. 

Thomas sov över första natten.

På fredagen kom mormor och Per och senare kom Thomas, barnen, farmor, farfar igen och Evelina. 

Sov sedan själv natten mellan fredag och lördag och sen fick vi åka hem.

(null)

(null)

(null)

(null)

Det är så fantastiskt skönt nu att det är klart. Inga fler barn. Vi är klara! Den känslan är befriande. 

Efter Betty funderade jag mycket på om jag ville ha ett till barn och det kändes lite sorgligt att tänka på att aldrig mer får uppleva detta. Nu är jag helt säker, inga fler barn och jag kommer ta till vara på denna första bebistid så mycket jag bara kan. 

Det är så speciellt med ett litet spädbarn. Fruktansvärt jobbigt och fantastiskt på samma gång. 

Att inte få sova. 

Samtidigt

Den där stunden på natten när man ammar. Man sitter där i sin lilla bubbla. Ensam i mörkret och ser två stora alldeles lysande ögon som tittar upp. Det där pyttelilla huvudet som likt en fågelunge söker efter mat. En känsla av samhörighet som ingen annan någonsin kommer ta del av. Bara hon och jag. Bara vi två.

Det är då den där extrema kärleken infinner sig. Som är så STOR. Den där kärleken som är så stark och som bara inte kan beskrivas. 

Dem där två ytterligheterna av känslor måste få finnas. Det gör att man kan känna så starkt.

Det har blivit så tydligt med en tredje graviditet hur jag har fått släppa så mycket av mitt kontrollbehov. Det är så krävande med två barn på fem och tre år plus en i magen så jag har varit tvungen. Jobbigt många gånger men också väldigt bra för just mig som knappt kan andas emellanåt då jag vill att allt ska vara så perfekt. Jag har blivit snällare och mer förlåtande mot mig själv,   lägger oviktigheter åt sidan och inser att allt inte behöver vara så felfritt. Det som syns på instagram vet ju alla är tio procent av ens vardag. 

Så TRE barn. Det var så det blev. Thomas säger att TRE barn är det "nya" när han vill trösta då jag känner mig som en mamma i familjen annorlunda.

Och TRE barn. Det känns verkligen stort. Jag är nu TRE barns mamma. Det trodde jag faktiskt aldrig. 

Välkommen lilla Maja. Du kommer alltid vara vår minsting och jag kommer låta det vara så. Jag har lagt ner den där tanken om att radera hur man blir som person utifrån vart man befinner sig i syskonskaran. Det går inte. Största barnet kommer alltid vara STÖRST, mellanbarnet BLIR ett mellanbarn och minsta kommer alltid vara minsta.

Maja, du kommer få så otroligt mycket kärlek från alla håll. Det får man när man är minsting. Alla kommer tycka du är så liten och gullig och det är du. 

Du är så fin så fin så fin och du luktar så gott och är så len och oförstörd. Låt det vara så LÄNGE.

Älskar dig så mycket. 

Och tack Edith och Betty för ni gör mig till en bättre människa. PUSS


RSS 2.0