Gnäll!

Herregud så trött jag varit sista dagarna. Tjejen nedan har inte varit särskilt nöjd. Gnäll gnäll. Skönt man har en mamma som kommer hit och hjälper till och igår var Thomas föräldrar här. 

(null)

Tur hon är så jäkla söt. 

Förra helgen var minst sagt händelserik. 

På fredagen var vi i vanlig ordning på öppna förskolan med Johanna, Ebbe & Ossian. Barnen hänger mestadels i pysselrummet vilket är både på gott och ont. Det positiva är ju att man slipper allt sånt hemma. Det negativa är att dem behöver hjälp typ konstant hela tiden. Lite svårt när man har en missnöjd bebis med sig. 

Ändå väldigt trevligt att få hänga med dessa människor varje måndag och fredag. 

(null)

På eftermiddagen kom Miranda och hennes mamma hit. Himla trevligt. Miranda och Edith leker väldigt mycket på förskolan. 

(null)

På kvällen sen mötte jag först upp Anna på lilla puben och senare mina arbetskollegor på Ernesto.

(null)

På lördagen hängde Edith med celina, Isabelle, Marika och sahar till busfabriken i Karlskrona.

(null)

Betty var med Thomas, Vanessa och Martin på Leos i Kalmar och jag var hemma med en gnällig maja. 

När Thomas kom hem fick jag ett smärre psykbryt efter en natt med obefintlig sömn så han tog med sig maja på fotboll. Naturligtvis hade ju allt gått superbra och hon hade sovit hela tiden.

Jag la mig på soffan med Betty och deklarerade att vi skulle sova. Betty lyssnade och vi sov tätt ihop. Hon är världens gosigaste  barn faktiskt. 

På kvällen kom Andrea, Alba och Elvira. Andrea lagade middag och sen gick jag och la mig klockan nio. 

(null)

På söndagen hade Edith kör. Dem sjöng i kyrkan och dem var så duktiga.

(null)

(null)

Efteråt var vi med Manda, Emil, Hugo och Robin på Pinchos.

På eftermiddagen var jag och Maja med Edith på kalas på Leos lekland för en kompis på Ediths förskola. Betty och Thomas hängde i lekparken. 

Sen var den helgen slut. 

Och nu är det snart helg igen. Herregud så fort tiden går!Ännu mer vardag

Lite vardagsbilder kommer här också.

(null)

(null)

Promenad från kören idag med maja och Edith. Är så härligt att få den stunden. Betty och Thomas är på dans samtidigt. 

(null)

Bibblan med Edith och Betty i fredags medan Maja var hemma med farmor och farfar. 

(null)

Betty efter föris. Hon har blivit så stor. Finis.

(null)

Mamma och Maja tränar nackmusklerna

Helg igen

I helgen har vi fixat och trixat här hemma. Sånt är alltid kul.  

Fredagen avslutades dock på Leos lekland med familjen Nelson. Ändå lyckat koncept. Barnen åt hamburgare, lekte massor och hade jättekul. Blev jättetrötta. Så när vi kom hem somnade dem. Thomas lagade kantarellrisotto som sedan åts i lugn och ro. Perfekt.

(null)

(null)

På lördagen kom Mamma hit och passade Majsan medan jag, Edith och Betty tog en tur in till stan där vi köpte lördagsgodis och en klocka till köket.

Det är bra nu när Edith börjar komma upp i ålder och man kan ha lite hjälp av henne. Blandannat som smakråd till klockan. Den fick godkänt. 

(null)

(null)

Sen blev det pyssel för hela slanten.

På eftermiddagen kom faster Jenny och hämtade upp Edith och Betty för bio. 

Jag och Thomas passade på att fixa hemma. Satte upp hyllor och skruvade upp en byrå i sovrummet!

(null)

(null)

(null)

På kvällen kom Andrea och lagade middag. Det blev sent och Edith satt med en stund. Kändes mysigt att hon är så stor nu och kan hänga uppe lite.

(null)

På söndagen var hon hos mormor och Per nästan hela dagen. Känns också så fint att hon bara kan ringa mormor nu och fråga om hon kan komma dit. Dem hade lekt och bakat chokladbollar.

Thomas, jag, Maja och Betty åkte till Ikea. Maja sov under hela besöket så det blev lungt och skönt med bara ETT barn.

(null)

Jag köpte tyger som ska upp lite överallt här hemma. Fick upp i tvättstuga blandannat och Thomas skruvade upp krokar i taket för skjortor och klänningar och sånt.

Maja fick sig ett bad i helgen också och både Edith och Betty hjälpte till så glatt.

(null)
Födelsedagsfest

Igår var en hektiskt dag.

På förmiddagen var vi med Annika, Ellen och Lowa på öppna förskolan i Norrliden. Musikstunden var helt fantastisk. Värsta draget.

På eftermiddagen åkte vi hem till Matilda och Charlie. Där var det väldigt ljust och fräscht och städat (dem har en son på 5 månader som inte riktigt stökar ner än som en 5 och 3 åring gör) så jag gick lite på nålar och klarade att parera mina barn utan några större olyckor.

(null)

(null)

(null)

Sedan åkte vi till fågelvägen där det ser ut som hemma hos oss så då kunde jag andas ut en stund. Efter fem minuters lek var Ebbe och ossians rum uppochnervänt och det var saker överallt. Dem lekte pirater och kurragömma.

Johanna hade lagat gryta och jag hade fixat tårta för att fira Maj och Evys födelse. Det blev uppskattat och vi sjöng och skålade för dem små som kändes lite disträ. Otacksamt kände jag.

(null)

(null)

(null)

Spelade fotbollsspel gjordes det också. Bra med lite killkompisar känner jag så det inte bara blir prinsesslekar och mamma, pappa, barn.

(null)

Och såhär kan en bild bli när man ber om att få en lite fin uppställd bild på alla barn med mammor.

(null)

Jag ser lite ut som att världens barn vilar på mina moderliga axlar. 

Hej!

Skördefestande

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I helgen hängde vi på Öland då det var skördefest. Vi var i Kårehamn en sväng och sen åkte vi till en bondgård där Edith och jag blandannat åkte vagn bakom en traktor.

Edith följde sedan med farmor och farfar upp till norra Öland så Thomas, Betty, jag och Maja åkte till Borgholm där det var massor av folk och tält med diverse mat och annat som hör skördefest till. Mysigt. Vi köpte kantareller så på kvällen lagade Thomas kantarellpasta. Sjukt gott.

Blev så himla lugnt med bara två barn hemma. Beror till stor del på att man slipper medla bråk. 

På söndagen åkte vi upp för att hämta Edith och hälsa på. Det blev en extremt lugn söndag. Vi orkade inte ens ta oss ut. Jag vilade och så kollade vi på film. Monkey. Herregud se den. Så bra. Jag grät floder. Så himla fin familjefilm.

Dagarna bara rusar iväg nu förtiden. Helt sjukt. 


Kerstin Maj Ann Dahlin

(null)

(null)

(null)

Du lilla lilla gosebebis. Nu har du fått dig ett namn. Det blev Maj. Vi hade lite svårt att bestämma oss, men tillslut så. 

Nu är du en 4,2 kilos klump och har gått om din födelsevikt. Känns så himla bra. Nu kan jag slappna av lite då det kändes lite stressande att du inte tjockade på dig. 

Du är så gullig nu. Du fäster blicken och när du ser din mamma så får man ett leende som värmer hela hjärtat.

Nu börjar känslan av att du ska växa och bli stor bli lite jobbig, att detta är sista gången. Samtidigt ska det bli så kul att få följa din resa. Vem kommer du bli? Kommer du bli lik Edith?  En drömmare. Eller Betty? En liten teaterapa. Du kommer ju bli din egen sjävklart men det ska bli kul att se vilka egenskaper ni tre tjejer kommer ha gemensamt.

Du sover ganska bra nu om nätterna. Vaknar två gånger. En gång runt två och en gång runt fem. Vi sover så tätt. Dina små ryckande andetag och din bebisdoft är det bästa som finns. Det lilla lilla huvudet som pressar sig in mot bröstet. Helt underbart. 
RSS 2.0