Jullov ✌🏻

Vi har hunnit med alldeles lagom mycket såhär på jullovet. Vi har varit hemma mycket vilket jag tycker är fantastiskt skönt. Då har vi blandannat roat oss med att spela bajsspelet.


Sen testade vi Taco-bar för första gången. Det fick godkänt. Efteråt gick vi och fikade på espresso house.

Och såhär har det sett ut om morgnarna när vi ätit frukost. Denna lilla som alltid ska stå upp när hon äter!Edith och Betty fick också lov att "förstöra" pepparkakshuset. Jag hittade Edith såhär när jag kom ut i köket:


Sen har vi grillat korv med Emma, Martin och alla barn. Fantastiskt härligt, skönt och mysigt. På kvällen fixade Thomas drinkar med nya drinkredskap som vi fick i julklapp av mamma och Per.Edith fick för första gången dricka en coca Cola som drink. Alltså hon kände sig SÅ stor och var uppspeedad en halvtimma efteråt. Sen har vi varit på lekland med Marika, Isabelle och Vanessa. 


Betty tjöt av skratt i rutchkanan. Om barnen själva skulle få välja aktivitet så skulle lätt Leos lekland ligga i toppen. Inte hos föräldrarna dock.


Idag har vi hängt med Emma och Martin igen. Det bjöds på lek och lunch.På kvällen kom familjen Linder på besök. Edith och Lill har lekt HELA kvällen. Dem hade verkligen jätte kul med varandra. Lika som bär.Och sen avlutade Betty lovet med att måla lite också. Sånt är ju alltid trevligt. Bra jobbat Betty. Tack och hej


Jul jul

Varning för MASSOR av bilder!Igår var vi först hos mamma och Per och åt frukost. Edith och Betty fick sina julklappar och det gick ju hem kam man säga. Om man vill fjäska sig in är det bara att köpa Anna och Elsa saker. Det hade mamma tagit fasta på. Edith fick en pyjamas och ett par tofflor blandannat (med frost på) som Edith sedan hade på sig hemma hela kvällen.


Efter frukosten gick vi till kyrkan där vi mötte upp farmor och farfar. Det är alltid så himla fint där. En mysig tradition.

Sen gick vi hem till oss. Föreberedde julbord och kollade på Kalle Anka.

På eftermiddagen/kvällen var Jenny och Peter, Wille, Minnea och Evelina här också. Det blev himla mysigt och lyckat och Edith och Betty är nog mer än nöjda med denna julafton. 

Det blev Pippi hus, pippibåt, spel, pussel, microfon, böcker, träleksaker i julklapp och alla var glada och nöjda. 

Tack för denna jul.


Dan före dan

Idag har jag och Edith hängt hos Hanna, Calle och Gustaf och ätit korvlunch.


Edith och Gustaf hade disco i Hannas sovrum och tände discolampa och hoppade i sängen. Väldigt söta. 

Sen gick jag Thomas och Edith på bio; "Pettson och Findus juligheter". Betty hängde hos mormor och Per under tiden. 

Ikväll har vi fixat hemma. Edith och Betty har roat sig med våra sittpallar i hallen. Låtsats att det är jätte stora paket som man gömmer sig i. Jag har slagit in sista julklapparna och Thomas har satt upp några hyllor. 


Nu blir det uppesittarkväll!


Myzet

Det ska bli SÅ skönt med jullov.


Jag har verkligen längtat efter att få hänga med dessa nedan. Att bara få koppla bort allt vad som heter jobb, ställa klockan, packa kläder, fixa lucia, fixa julpresenter till fröknar, stresscykla till jobb, stresshämta barn, stresslämna barn, komma ihåg möten, föräldrasamtal, skolfotografering osv osv. 

Nu är det slut (till nästa gång)

Och jag ska bara göra INGENTING och det ska bli SÅ skönt. 


Julpyssel

Förutom Kent konsert i helgen hann vi med en hel del julpyssel. Vi gjorde pepparkakshus, handlade julklappar och slog in julklappar. Edith tyckte det var jätte kul.


Sen stötte vi på istomten och iskvinnan igen på Hansa. Edith var djupt imponerad. 


Alltså helgen.

Alltså helgen.


Jag och Thomas har ju alltså varit på Kents sista konsert.

Alla som känner mig vet att jag har ÄLSKAT dem sen deras singel "Blåjeans" kom och min första Kent konsert var faktiskt i Umeås sporthall där jag hälsade på mina systrar som pluggade där. 

Nu var alltså deras absolut sista konsert. 

Och hur var den då?

Direkt efter var jag faktiskt lite besviken. Jag tyckte den var som alla deras andra konserter (alltså helt fantastiskt bra), men saknade det där speciella som man tänker ska vara när någon spelar för allra sista gången.

MEN ju mer den får sjunka in och ju mer jag tänker på den så växer den. 

Och nu känner jag verkligen att den var BRA och det känns ledsamt och sorgligt att aldrig mer kunna stå där och skråla till "Mannen i den vita hatten" och "Musik non stop". Så mycket minnen. Så mycket som hänt i livet sen den där allra första konserten.

Sentimentalt.


Bästa låten enligt mig var helt klart "Berg och dalvana" och när alla stod och skrålade: 

"När jag blir grå. När jag faller orkar du för två. När idag blir igår. Kommer du att älska
mig då?" Då kom det en tår.

En tår för något som gått i graven. Inte bara gruppen Kent. 

Tack Kent. Tack för allt. Ni har betytt så otroligt mycket för mig. Jag hoppas SÅ att Edith och Betty kommer uppleva samma känslor som jag gjort genom alla dessa konserter. Det som är så fantastiskt med musik. 

Tack tack tack. 


Lucia!

Å vilka sötisar som sjöng i morse.


Edith var så sprallig och pirrig igår och när vi kom till förskolan på morgonen så utropade fröknarna "å vilken tur att Edith kom idag!" På föräldrarsamtalet har dem påpekat att Edith älskar deras sångstunder och fröken trodde Edith själv skulle kunna hålla i den om hon fick.

Dem var så duktiga alla barnen och det var så stämningsfullt och fint. Farmor, farfar och mormor kom också och tittade och så Betty och pappa förstås. Betty fick skippa sitt luciatåg (vi hann inte då dem är på olika förskolor) och fick vara utklädd till tomte på Ediths. Hon sjöng med så fint i låtarna.

Efter blev det fika. 

Nu har lucian och tomten somnat och jag är övertygad om att dagen var till belåtenhet och mer därtill.  


Helg!

Helgen har bjudit på massor av kuligheter.


Dels är det ju kul att man får hänga med sina barn. 

Denna lilla nedan. Hon är inte bara söt. Hon har även kissat och bajsat på pottan två dagar i rad. Inte klokt så duktigt. Sen pratar hon nu och säger inte bara enstaka ord utan sätter ihop dem. "Oppa ner" är det som använt flitigast för tillfället.

Sen får man ju nu i dessa tider göra massor av juligheter. Som att gå på "Pippi firar jul" med hela tjejligan ovan. Så himla bra var det och så härlig stämning. 


Efter gick vi och åt på McDonalds. 

Pappa Thomas och Betty hängde hos mormor under tiden. När vi var klara köptes gran som sedan kläddes. Himla trevligt.


På kvällen var jag och Thomas på Pinchos och hade det skojigt. Dock var jag så mätt och trött klockan tio så vi gick hem. Helt klart värt det. 


Har varit så seg idag. 

Hängt med Anna, Alba och Elvira på förmiddage och eftermiddagen var vi hos Johanna, Ebbe och Ossian.

Nu ska jag kasta mig i sängen. Vårt lilla "extrabarn" Evelina har kommit ikväll också. Mysigt.


Andra advent!

Igår var vi på julbord på Ikea med fam Holmberg/Palm. Barnen skötte sig utomordentligt med tanke på 15 miljarder människor.

Sen följde dem med oss hem på fika och lek. Vi hängde hela dagen. Jätte kul.

Idag blev det paketöppning på morgonen. Sen åkte Thomas med barnen till lekparken. Efter lunch kom farmor, farfar och Minnea.

På eftermiddagen cyklade jag och Edith till mormor för att baka pepparkakor. Så otroligt skönt. Att bara sitta och glo när någon annan underhåller ens barn.

Mysigt sen att cykla hem i mörkret.

Betty? Hon var med pappa, Minnea, farmor och farfar på hansa och hade tydligen stött på nån tomte? Isgubbe och Elsa? Häxa? Vinterkvinna?

Nått med istema uppenbarligen.

Alla glada alla nöjda


Baka baka

I veckan har vi bakat Lusse bullar hos mamma. Himla skönt för mig och speciellt för Edith som fick full fokus från mormor och Per medan jag fick ta hand om den lilla.

Sen har vi varit på Länsmuseet och ätit jullunch med jobbet.

Och vinden är helt utriven. Nu är det bara isolering, värme, golv, trappa, målning, badrum kvar. Lätt som en plätt.

Men nu blir det vin. Barnen sover!


RSS 2.0