Vardag

Jag gillar vardagen och rutinerna som kommer med den. Hade det inte varit för att barnen hatar att gå till förskolan så hade allt varit tipptopp. Men jag tänker att det ger sig så småningom. Allt är så nytt och efter sommaren då allt varit rätt slappt så blir det en stor omställning och extra stor för Edith som ju även bytt. Visst gör det ont i hjärtat på en när man ska lämna och hon verkligen inte vill gå dit, men när man hämtar är allt kanon så man får väl tänka att hon ändå har det ganska bra.

Sista tiden har vi mest varit med kompisar. Var med Sahar, Celina och Alina på IKEA och åt middag. Sen har vi varit på lekland med Marika, Isabelle och Vanessa och i morgon ska jag och Edith själva hänga med Majken och hennes mamma på Skälby. Majken är nog den som Edith saknar allra mest på sin nya förskola. Ibland hör jag när hon leker för sig själv hur hon låtsasringer till henne så hon ser verkligen fram mot morgondagen.

Och så Ebbe och Ossian förstås. Dem vågar jag knappt nämna just nu. Då kanske hon kommer på att dem inte är där.

Jaja det blir nog bra intalar jag mig.

Sen hänger vi ju även hos mamma och Per en del. Idag fikade vi på deras innergård och Edith cyklade och samlade löv i sin korg.

Betty är jätte förkyld så jag får säkert inte sova en blund inatt. Sånt som man glömmer. Alla dagisbaciller.

Ändock gillar jag vardagen mest. Jag är en rutinmänniska även om jag inte skulle vilja. Bara att acceptera. Så är det.


Inskolning

Nu är vi i full gång med inskolningen. Tyvärr hamnade barnen på två olika förskolor ju, men det får bara gå helt enkelt.

Bettys förskola är lite som den i Rinkabyholm. Liten och mysig, men sliten. Detta gör absolut ingenting, barnen tänker ju inte på sånt. På gården finns det björnbär, krusbär och blåbär som dem får äta när dem är ute.Det känns lite mysigt. Det finns vagnar, käpphästar, rutchkana, gungor, utekök och massa annat kul som dem kan leka med och Betty verkar helnöjd när hon står vid björnbären och äter eller går runt med en trävagn när dem är ute.

I morgon är första gången vi ska säga hej då så man får väl se då hur det går. Pedagogerna har jag iaf fått ett bra intryck av. Dem känns lugna och jordnära. Det finns inte så mycket att klaga på faktiskt mer än att det hade underlättas väldigt vid hämtning och lämning om barnen varit på samma så vi ska nog ändock försöka byte Betty till Ediths senare. Vi får se lite.

Edith förskola är raka motsatsen till Bettys. Allt är sprillans nytt. Det är stort, påkostat och modernt. Båda dagisen går efter Reggio Emilias pedagogik.

På Edith förskola finns ALLT. Här nedanför är pysselrunmet

Sen finns ett naturrum med uppstoppade fåglar, färska blommor där det ligger förstoringsglas som dem kan titta i. Det finns ett teknik/byggrum, det finns ett musikrum där dem har en storbildskärm och discokula ifall dem vill dansa. Det finns ett läsrum och vid vilan får dem massage (!?). Ute på gården finns alla tänkbara saker att hålla på med så som vattenlek, odlingslådor, gräsmattor med små dinosaurier och andra figurer dem kan leka med, osv osv. Allt är verkligen tipptopp.

Betty känner jag ändå har funnits sig ganska bra under inskolningen. Hon tultar runt och är ganska nöjd. För Edith däremot har det ändå varit lite jobbigare. Idag ville hon absolut inte gå dit, men sen släppte det när vi väl var där. Förmodligen för att hon är äldre och säkert saknar sina vänner på andra dagiset lite. Det släpper nog snart.

Ja det var en liten sammanfattning. I morgon ska bägge barnen vara på respektive avdelning själva. Jag håller tummarna att allt kommer gå bra!

Hej hej


Senaste dygnet

Oj det har varit ett hektiskt dygn, men nu är vi äntligen på plats HEMMA. Jag kommer inte flytta mig någonstans närmsta tio åren.

Köket är klart förutom småfix som lister och elluttag och sånt

Nästa vecka ska badrum bli klara. Nu har vi en toalett, kakel och golv. Thats it.

Vill även tacka mamma. Herregud. Vi har bott där en vecka och hon och Per har servat oss med frukost, lunch, middag VARJE dag. Bara en sådan sak, jag har inte plockat upp diskmaskinen EN ENDA GÅNG. Men visst vi har haft fullt upp med inskolning och flytt, men ändå. Tack tack tack.

Nu tar vi kväll.


Renovering osv osv

Här har vi badrummen. I det nedersta är kaklingen klar. Där ska det fogas i morgon och sedan målas väggfärg. Sen ska det ju in handfat, toalett och sånt. Översta bilden är på andra badrummet. Där kommer vi även ha badkar.

Här är vardagsrummet färdigmålat och från två vinklar. På översta bilden ser man även in till vårt sovrum.

Här har vi matrummet

Och i köket är det färdigkaklat och spis och vinkyl och eluttag är installerat.

I morgon ska vi handla hyllor och tillbehör till köket.


Renovering

Det enda vi gör nu om dagarna är att fokusera på renoveringen och bli klara. Nu är köket nästan färdigbyggt och på måndag börjar dem kakla.

Jag är med barnen om dagarna mestadels medan Thomas är i lägeheten och hjälper hantverkarna.

Idag och igår var vi hos mamma och i eftermiddags hemma hos Ebbe och Ossian. Betty och jag var också inne en sväng i stan och handlade dagiskläder. Dem kommer bli så fina dem små liven i mörkrosa koftor och fina leggings. Alla våra kläder ligger magasinerade vilket inte var planerat då tanken var att vi skulle kunnat ha dem i lägenheten och nästa vecka börjar inskolningen.

Ja allt är verkligen kaos nu. Idag fick jag låna två små kånkenryggsäckar av Johanna till dagisstarten. Tur man har en vän med god smak.


Renovering

Just nu håller dem på att måla tak och väggar i vitt med en grå ton. Idag kom dem som ska kakla golven i köket och i badrummen och började. Vi ska ha oktagon golv, vitt och svart. Köket kom från IKEA idag också. Det blir ett grått med bänkskiva i marmor. Det går framåt.

Detta golv blir det i kök och badrum


Dagens

Idag har jag och Edith varit på stan med syster och barn. Vi åt lunch på subways och sen var vi på bibblan! Efter det gick vi hem till mamma och fikade

Och ikväll har vi haft kräftpremiär. Så himlans gott!

Betty har varit på sjön med pappa, Peter och Wille.

Godnatt!


Övernattning

Igår natt sov jag och barnen över på Fågelvägen. Där bjöds det på grillat och sen blev det ansiktsmålning, bokläsning, lerbakning och leken "sandlådan är en pool".

Himla trevlig.

När barnen somnat satt vi nere i källaren och drack whiskey och myyyyzte. Trevligt trevligt


Renovering

Detta är alltså vad vi ska renovera. Det ska målas väggar och tak. Badrum (två stycken) och kök. Idag börjades det efter att vi varit hos mäklaren och både skrivit papper för försäljning och för köp. Nu är jag totalt utmattad.


RSS 2.0