Helgen

 
 
 
 
Helgen har passerat förbi. 
 
I fredags blev det grillning med Emma & Martin och deras Ludde och Måns. Fick fint rosé av Emma. Så himla fint att JAG fick en present, hon är bara för snäll. 
 
På lördagen var vi på golfbanan med Thomas jobb. Dem sponsrade ett av hålen då det var en tävling och bjöd på bubbel och Macarones. 
 
På kvällen blev det grill igen fast med Herman & Cissi. 
 
Nu denna vecka blir det jobb både för mig och Thomas och sen börjar semestern. Ska bli så skönt. 
 
Tylösand är nerlagt så nu tittar vi på lite andra alternativ som tillexempel Marstrand eller Koster. Vi får se vad det blir. 
 

Förlossningspresent?

 
Eller kanske en pik att jag borde börja träna? Hursomhelst är jag väldigt nöjd och glad för dessa fina skor som jag fått av min fina man. Och träna ska jag banne mig börja med snarast för magen ser fortfarande alldeles för gravid ut. 
 
Annars idag har mamma varit här och passat Edith en stund medan jag var ute på promenad med Musse vilket var riktigt skönt. Sedan var vi och fikade på Espresso House och efter det hängde jag på Thomas jobb en sväng.
 
Ikväll ska vi boka hotell inför semestern. Blir några dagar på Tylösand. Ska bli jätte kul att åka till västkusten. Kanske blir det Sthlm en sväng också.
 
Men nu ser jag små fötter från vagnen sticka upp så nu blir det lite bebisgos och mat.
 
Puss
 

Gnällfia

 
Den här lilla gnällfian har pipit från klockan sex i morse tills nu. Tur för henne att hon är så söt.
 
Mamma har varit här och hållt och tröstat vilket har varit underbart skönt så jag har kunnat tvätta och äta!
 
Vi har även hunnit med ett BVC besök och Edith hade gått upp i vikt alldeles utmärkt bra, nästan i överkant. Skönt, blir så stressad över det där.
 
Igår träffade vi Julia och Lill en sväng. Hur söta var inte tjejerna när vi la upp dem på sängen ihop. Dem kommer kunna leka en massa sen när dem blir lite äldre. Kul!
 

Midsommar.

 
 
Årets midsommarbilder.
 
Och som vanligt blev det sill och potatis och jordgubbstårta, lika gott varje år.
 
För ovanlighetens skull däremot var vädret riktigt strålande. Hela eftermiddagen tillbringades i solen med cava och musik och på kvällen gick vi ner med Edith till havet. Helt magiskt fint var det.
 
Farmor och farfar hade ordnat med fiskdamm också och Edith fick en fin liten klänning. Gulligt.
 
Nu ska vi strax bege oss till Kroken och äta mjukglass och ikväll ska Edith få bada.
 
 

Midsommarhelg

 
Mycket bilder på Edith blir det :-) & Musse han är så försiktig och snäll mot henne.
 
 
Ingen mage och jag kan ha mina skor igen ♥
 
 
 
Nu har vi lämnat Haga Park och begett oss till norra Öland där det ska firas midsommar med familj och vänner. Vädret är väl sådär men hoppas på sol tills i morgon.
 
Igår kväll var vi själva här uppe. Satt och planerade lite inför semestern. Det lutar åt en weekend på Gotland, några dagar på Hotell Tylösand och västkusten och några dagar i Sthlm.
 
Ikväll kommer Thomas föräldrar och syster med familj och det blir korvgrillning och i morgon blir det traditionsenligt midsommarfirande.
 
Ska försöka hinna med att träffa Anna & Magnus och Kalle & Julia också.
 
Sen firar jag och Thomas årsdag - 6 år tillsammans och Edith ska få uppleva sin allra första midsommar.
 
 

Till Edith

 En dag kanske du läser detta Edith. Detta handlar om när du föddes.
 
Allt började söndagen den 2 juni. Jag hade ju skrivit här på bloggen att det dagen efter var din morfars födelsedag och att jag skulle bli religiös om du föddes på samma dag. På natten gick vattnet helt oväntat och det gick ju inte att undgå tanken på att din morfar hade något finger med i detta. 
 
Vi fick åka ambulans in till förlossningen då det var en ganska konstig vattenavgång. Dels blödde det och jag hade kramper i hela ryggen. Vi fick åka i ilfart med blåljus och pappa körde bakom i bilen.
 
Inne på BB blev jag direkt kopplad till en CTG apparat så personalen hela tiden kunde se hur ditt hjärtat slog. Just då hade jag inte ont så personalen var osäker på om förlossningen var på gång eller om det var något annat som hänt. Efter några timmar kom dock värkarna och på ronden på morgonen konstaterades att det var en normal vattenavgång och att förlossningen var på gång. Jag blev bortkopplad från CTG:n vilket var väldigt skönt då jag kunde börja röra på mig. Jag och pappa gick sedan längs BB-korridorerna med min gåstol vilket underlättade när det gjorde som ondast.
 
 
 
Måndagen den 3:e juni låg jag hela dagen med värkar, såkallade pin-värkar, jag hade lustgas, badade och fick ackupunktur men inget hjälpte, hade så otroligt ont men inget hände. Framåt kvällen beslutade personalen på BB att ge mig en sovdos så att jag skulle kunna vila. Fick morfin och en tensapparat kopplades på mage och rygg och tillslut kunde jag somna.
 
Dagen efter hade det hänt grejer. Jag var öppen sex centimeter och efter lite värkstimulerande dropp kom förlossningen igång på allvar.
 
Pappa såg till att jag andades in lustgasen i rätt tid genom att titta på datorn där värkarna syntes.
 
 
Smärtan blev mer och mer intensiv och tillslut blev den olidlig. Då kallades en narkosläkare in och gav mig epiduralbedövning och oj! det var som att komma till himmelriket. Allt det onda bara släppte och jag hade en halvtimma då jag inte kände någon smärta alls.

Sedan gick allt så himla fort, värkarbetet fortsatte men topparna av värkarna var uthärdliga. Förmodligen på grund av epiduralbedövningen. En timma senare var det dags att börja krysta.
 
Jag höll tag om mina ben och pressade ner hakan mot bröstet. Barnmorskan skrek på mig och jag tog i som bara f.n rent ut sagt. Efter fyra-fem krystningar kände jag ditt huvud och efter ytterliggare några var du ute.

Klockan 20.42 den 4 juni kom en kletig, sprattelfia upp på mitt bröst. Än idag en helt overklig känsla när jag tänker på det. Sådan otrolig upplevelse. Trots att jag gick där i nio månader och kände hur du rörde dig varje dag kunde jag ändå inte föreställa mig att det ut skulle komma en livs levande liten tjej.
 
 
Barnmorskan virade en varm filt runt dig och satte en liten mössa på ditt huvud.
 
Tyvärr fick jag en stor blödning efter detta och det utbröt ett smärre kaos inne på rummet. Läkare och barnmorskor i en salig blandning. Du fick ligga hos pappa under dem två timmarna det tog för dem att hitta vart det blödde och sy. Jag förlorade mer en två liter blod och var ganska så mör i kroppen efter den upplevelsen som jag gärna hade varit utan. 
 
 
Tillslut kunde vi iallafall andas ut och vi fick in den obligatoriska grattis brickan. Du fick ligga mellan mina ben och sova under tiden som pappa och jag skålade i bubbel.
 
Du var nog lika trött som jag var för sen sov vi hela natten.
 
Tre dygn tog du på dig att komma ut och under hela tiden tänkte jag "aldrig mer att jag gör detta". Men så idag ligger jag här och tänker att kanske ändå. Tittar på dig tycker att det var värt all smärta alla gånger om. Det är konstigt vad hjärnan förtränger.
 
Du kom ju då inte på din morfars födelsedag, men jag tror nog han på nått sätt ändå påverkade allt. Han tänkte nog att du skulle få en alldeles egen dag.
 
 
Lilla fina Edith jag önskar dig all lycka du någonsin kan få. Att du alltid ska få känna dig värdefull och älskad.
 
Det är som alla säger. Att få barn är det absolut största man kan vara med om.
 
Mamma älskar dig
 

Edith


Sommar.

 
 
Vilken underbar sommardag.
 
Dagen har tillbringats med Thomas syster och sambo på alltanen på Öland. Grillat korv och gosat med Edith. Hon fick så mycket fina presenter. En massa kläder och bok och nalle, man blir nästan rörd över hur snälla alla är. Igår fick Edith en nalle och ros av sina kusiner i Sthlm med blombud också. Hon är lyckligt lottad som har så många fina släktingar i sin närhet.
 
Nu har vi suttit nere vid havet och Thomas har badat och ikväll ska det grillas.
 
En sommardag när det är som bäst.
 

2013.06.04

 
 
 
 
Livet har förändrats från och med nu.
 
Den 4 juni kom vår älskade Edith
 

Helgen.

 
Helgen har varit intensiv och rolig
 
I fredags solade jag lite på dagen på Öland, åkte sedan till Mönsterås där vi hängde hos Thomas syster med familj och två kompisar till dem. Kul kväll. Avslutade i soffan hos svärföräldrarna med sista delen av Lets Dance.
 
På dagen åkte vi in till Köpingen där det i helgen var Blues festival. Vi gick en sväng, tittade på fina bebiskläder och åt pommes och korv i tältet där Mönsterås Blues Band spelade. Mysig dag.
 
Eftermiddagen träffade vi Thomas morbror Hassse och hans fru. Fikade och jag vilade en stund.
 
På kvällen sen blev det middag hos Anna & Magnus med Maria & Dan också. Jätte trevligt och god mat.
 
Tröttheten tog dock ut sin rätt där på kvällen. Oj, oj så trött jag blev. Vi var iaf där tills tolv! (och det är sent för mig nu förtiden). Åkte sedan över till Öland för att sova där och inatt har det varit riktgit åskoväder. Faktiskt lite mysigt.
 
I morse blev det en riktigt välbehövlig sovmorgon och en långfrukost. Sedan styrde vi kosan mot Gårdby Cafe. Satt ute i trädgården där och fikade. Senare blev det köpstaden där jag shoppade ett par byxor och en kofta. Åkte förbi huset vi ska kolla på nästa helg också och kollade in badplatsen och själva området i sig. Mysigt. Hopppas huset är fint.
 
Ikväll har Thomas grillat och jag har vilat.
 
Ja det var det hela.
 
 
I morgon är det pappas födelsedag. Det hade ju varit fint om ett nytt litet liv tittar ut just på den dagen. Händer det så kommer jag bli troende eller nått. 
 

RSS 2.0