Lax och spenatpaj





Nyttiga veckan har inletts med en lax och spenatpaj - supergott

Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
75 g flytande matfett
0,75 dl naturell yoghurt

Fyllning:
1 påse spenat (ca 65g)
400 g lax
150g fetaost
salt, svartpeppar

Äggstanning:
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl riven ost
salt, svartpeppar

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen. Tryck ut i en pajform och ställ kallt ca 10 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Skär sedan laxen i små rektanglar och stek några minuter i olivolja så att den får en fina yta, krydda med salt och svartpeppar eller citronpeppar. Skölj spenaten och lägg den i botten på pajskalet. Lägg sedan laxen på spenaten, tärna även fetaosten och lägg sedan den ovanpå laxen. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen (smaka av med salt och svartpeppar) och häll över pajen. Grädda pajen ca 25-30 minuter på 225 grader. Servera med sallad!

Jag tog även lite getost och smulade över tillsammans med fetaosten och istället för vanlig ost tog jag parmesan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0