Godaste chokladkakan




Igår gjorde vi så himla god mat.

Fläskfile med rotfrukter (inte särkilt speciellt dock, men gott), fetaostsallad, avocado och kall vitlökssås

men...

till efterrätt gjorde jag en så sjukt god chokladkaka som var sådär perfekt kladdig och enkel att göra

notetoself

Recept:

150 gram mörk choklad
150 gram smör, rumsvarmt
2 dl socker
4 st äggulor
4 st äggvitor
1,5 dl vetmjöl

Glasyr:

100 gram mörk choklad
20 gram smör

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, helst med löstagbara kanter.
  2. Bryt chokladen i bitar och smält den i ett djupt fat över en kastrull med kokande vatten. Håll den varm så inte chokladen stelnar igen.
  3. Rör smör och socker riktigt mjukt och poröst. Tilsätt en äggula i taget och rör om ordentligt mellan varje.
  4. Rör ner den varma chokladen och sedan vetemjölet.
  5. Vispa äggvitorna styva och rör ner hälften lite slarvigt, resten vänds ner lite mer försiktigt.
  6. Grädda 20-25 minuter, tårtan ska vara lös i mitten när den är klar.
  7. Låt svalna. Låt den gärna stå upp och ner på slutet så sjunker den inte i mitten.
  8. Smält chokladen och smöret till glasyren i en tallrik som ovan. Rör ihop den och bre ut på den kalla tårtan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0