Vulkanutbrott och regn

Gud så glad jag är över att alla i min familj befinner sig i Sverige och att jag själv inte är någon annanstans.
Skrämmande är det också att tänka vilka krafter som vi inte kan styra över.

Ett minne som med en gång dyker upp är resan till Malta. Inget vulkanutbrott men däremot översvämmningar och regn som bara fan. Vi hade dåligt väder nästan alla dagar vi var där, men mot slutet började det verkligen ösregna, sedan fortsatte det och fortsatte. Det gick inte att komma fram på vägarna och det droppade vatten från taket inomhus vid hotellfrukosten på morgonen. Jag minns att jag tittade ut på natten och kände hur surrealistiskt allt var, vattnet bara forsade ner som en flod längs gatorna.

Den gången trodde jag faktiskt inte att vi skulle komma hem (på utsatt tid). Väl på flygplatsen fick vi vänta och när äntligen ett plan fick tillåtelse att starta såg man höga kaskader av vatten när de lyfte från flygbanan.

När vårt plan äntligen lyckats lyfta och vi var uppe i luften var jag så oerhört lättad. Egentligen var det ju aldrig någon fara. Det värsta som kunnat hända var ju bara att vi hade hade fått stanna kvar på Malta och vänta ut regnet. Ändå vill man ju så gärna bara komma hem. 

Just därför är jag så glad över att jag just nu befinner mig HEMMA och ingen annanstans. 

Puss

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0